Kennismaking

Judo is in essentie een competitiesport, met als ultiem doel een tegenstander te overmeesteren, op de respectvolle manier die eigen is aan de sport. In de trainingen wordt dan ook veel aandacht besteed aan oefengevechten en we trekken er geregeld op uit om onze vooruitgang te meten in competitieverband. Anderszijds is competitie niet het enige doel in judo, en een groot deel van onze clubgenoten is niet actief in wedstrijden en beoefent de sport als een doel op zich, waarbij fysieke training en technische vervolmaking centraal staan. Het belangrijkste is dat iedereen vindt wat hij zoekt op onze tatami, dat zeker de Dendermondse jongeren zich kunnen verdiepen in een uitdagende, gevarieerde sport en vooral dat we er allemaal samen op judovlak op vooruit gaan.

Onze leraars zijn naast fantastische mensen ook geschoolde trainers, die meer kunnen dan enkel het noodzakelijke technische judo, maar ook weten hoe een verstuikte teen eruit ziet en moet behandeld worden, of hoe met heterogene groepen om te gaan, en hoe belangrijk het samenhorigheidsgevoel is.

Wij verwelkomen graag iedereen die eens met ons wil meetrainen: beginners, herbeginners, bekenden of onbekenden van andere clubs. Bekijk eens onze trainingsuren en spring op een gepast moment eens binnen.

Voor de beginners

Als je eens van het Judo wil proeven, maar nog niet zeker bent of het iets voor jou is, kan je steeds vier trainingen lang gratis meedoen in je eigen leeftijdsgroep.

1 september is traditioneel de start van het nieuwe schooljaar en voor velen ook de start van een nieuw sportjaar. Begin september zijn dan ook vele ouders samen met hun kinderen op zoek naar een nieuwe of andere sportclub. Om je te helpen bij deze zoektocht biedt de stad Dendermonde een gele sportkaart aan voor kinderen. Maar ook volwassenen zien 1 september meer en meer als de start van een nieuw sportjaar en willen (opnieuw) kennismaken met sport. Daarom is de gele sportkaart ook van toepassing voor volwassenen. Dankzij de gele sportkaart kan men van verschillende sporten “proeven”. Ook judoclub Yawara Kwai zet zijn deuren open van 31 augustus tot 18 oktober 2020. De gele sportkaart mag meerdere keren gebruikt worden zodat kennismaken met verschillende sporten mogelijk is. De gele sportkaart kan men op de sportdienst komen ophalen, of kan je ook bij ons bekomen.

Waarom is deze kaart nodig? De drager van deze kaart heeft een verzekering tegen mogelijke ongevallen. Het is daarom belangrijk dat je steeds de sportkaart laat zien aan de trainer(s) van onze club waar men sport zodat zij weten dat jij deelneemt aan deze actie. Oefenen/proeven met de gele sportkaart is gratis. Indien men na de actie aansluit bij onze club zal uiteraard het lidgeld dienen betaald te worden. Vanaf de betaling van het lidgeld ben je volledig verzekerd via de judofederatie.

In de club hebben we oude judoji’s (= judokledij) die bovenop je eigen trainingsbroek volstaan voor de eerste stappen op de judomat. Er wordt altijd met plezier tijd gemaakt voor nieuwelingen, zowel door de trainer als je medejudoka’s. Zo is er geen enkele reden voor wie dan ook om niet eens een paar vallen en een grondgevechtje te komen meedoen… en voor je het weet, heeft de judomicrobe je te pakken.